Bai, explicati-mi si mie ce s-a intamplat in ultimii x ani in materie de becuri, pentru ca se pare ca eu am dormit tot timpul asta si am pierdut legatura cu progresul tehnologic din domeniul becelor.
Pe vremuri, adica acum maxim 3 ani, inca se mai gaseau faimoasele becuri de 75 si de 100. Acum, daca te duci la orice supermarket gasesti numai (sau e "doar"?) fitosenii de becuri eco care costa o groaza de bani fata de ceea ce stiu sa faca, sau chiorasenii de 25 de wati pe care daca le montezi in casa risti sa dai cu capul in mobila (si tot n-o vezi).
Da, am constatat ca becurile din ziua de azi nu mai au filament, ca alea de pe vremea cand le cumparam de la Ferometal (asa se numea la noi) si ca acum arata ca H4 de la masina dar eu vreau ca becul sa faca lumina, nu semi-intuneric in casa, ca nu stau la mansion de-ala cu ferestrile pana la podea ca sa am suficienta lumina naturala incat sa folosesc led-uri pe post de BECURI DE ILUMINAT.
Bine ai venit in anul 2010! Becurile cu filament au fost interzise in UE de acum 2 ani.
RăspundețiȘtergereDaca tu cumperi becuri eco low-cost atunci poti sa te astepti sa lumineze ca o lumanare, insa daca iei becuri de calitate o sa vezi ca sunt foarte durabile, si economice.
Atentie insa ca multe din becurile astea cresc intensitatea luminii in primele 2-5 minute, d-asta dai tu cu capul de mobila :)
Welcome to 2010!
7 lei pentru un bec e low cost? WTF?
RăspundețiȘtergereI say again: bec.
"Becurile cu filament au fost interzise in UE de acum 2 ani." zici? Pai tu pe ce lume traiesti? Nu stii ca UE se termina la Makó, unde au ajuns ungurii cu autostrada? Mai departe e aratura, nu UE.
RăspundețiȘtergereAi pasaport cu UE pe el, esti in UE. Decat sa dai 2 lei pe un bec cu filament, dai 7-10 lei pe un bec care consuma mai putin si tine mai mult.
RăspundețiȘtergereE minim 15 lei si cred ca sunt doar fitosenii. A, dar pentru ecologi au si la 60 de lei. I say again: vorbim despre un banal ... bec!
RăspundețiȘtergere