duminică, 4 decembrie 2011

Despre restaurantele de la noi (I)


1. Bucuresti. Pizza Hut Universitate. Intru la buda. Incuietoare - mumu.

Pun piciorul in usa, just to be on the safe side, ca pe vremea lu' Ceaki, cand mergeam in taberele scolare iar la buda in loc de clanta era o gaura. Nu trec doua minute cand usa mi se loveste de picior. Un lache pe partea ailalta. Nu l-a dus capul ca daca e usa inchisa poate e bine sa bati (in cristosii ma-sii) ca sa nu cumva sa intri peste ala de sta pe buda (ca in bancul cu Radio Erevan).


My point? Pai e Pizza Hut frate, nu carciuma sateasca. E centrul capitalei, nu o maghernita de urbe ratacita prin Baragan. Chiar e greu sa tii cont/prevezi/iei masuri?

E doar un exemplu. Ca asta sunt sute. Asta e, a picat pleasca pe Pizza Hut Universitate de data asta.

2. Indraznesc sa arunc o cifra - 90. Da, 90% din restaurantele din Romania nu au parcari adecvate. Si prin adecvate I mean: ale lor (nu publice), curate/ingrijite si mai ales cu locuri suficiente. De-asta se zice ca noi nu prea ne pricepem la biznis. Cu riscul de a fi huiduit zic: in America ai loc sa parchezi juma' de judet la aia in parcari, si chit ca multe din ele stau goale, nu le desfiinteaza nimeni.

2 comentarii:

  1. In America nu exista transport in comun, daca nu asigura loc de parcare pentru mega-troacele lor nu le calca nimeni pragul. La noi exista transport in comun :)

    In destul elocuri exista locuri de parcare, insa daca te referi la vreo carciuma de prin centru si vrei loc de parcare, mai dai o tura de cartier...

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica e pe principiul "ba clientule, daca vrei sa vii la noi vii si daca nu e loc de parcare, 'te dreacu'" sau cum?

    Nu ma refer la carciumile din centru. Presupunand de exemplu ca in zona "Macaralei" de exemplu nu e centru.

    RăspundețiȘtergere