marți, 10 ianuarie 2012

Kaufland cu bariera

La Kaufland Ploiesti ... pardon, la Kaufland 1 (sau Kaufland Vest, ca acu' ie doua) Ploiesti s-a pus in functiune sistemul de acces in parcare cu bariera.

De ce? Pai pentru ca cei care locuiesc din zona s-au prins ca s-a facut loc de parcare moka, si cu paza peste noapte.

Da, si eu sufar, la fel ca 80-90% dintre soferii din Romania, de lipsa unui loc de parcare civilizat, si da, nemtalaii fac multi bani "de pe urma" amaratilor cu salariu de 10-15 milioane din cartierul Ploiesti Vest, dar mah, acolo e supermarket, cu terenul lui, parcarea lui si, inevitabil dreptul lui de a permite accesul doar alora care cumpara de acolo.

Deci, ca la aeroport: opresti inainte de bariera, apesi pe buton, iese beletu'. Dai sa pleci, opresti iar la bariera, bagi tichetul (cu verdele'n sus, ca in bancul ala), iti apare la revedere pe ecran si se deschide bariera. Nu stiu cate ore poti sta moka. Parca o ora sau doua (sunt convins ca scrie undeva).

Acuma efectele:
- mai putine masini in parcare - good!
- mai multi cumparatori care vin perpedes sau cu autobuzul - good, face lumea sport!
- 10-20% mai putini clienti in supermarket - good again! La Kaufland e mai putin spatiu printre rafturi decat pe la Carry 4 sau pe la iReal, deci acu' ai loc se intorci caruciorul.
- au cam disparut taxi-urile. Would you believe it? Taxi in parcarea unui supermarket despre care se stie ca (cel putin in comparatie cu celelalte) e cam de buget! Deci, good!

Deci, spor la kumparaturi.

2 comentarii:

  1. Ar trebui sa faca pachete de parcare personala, intre orele 21:00 - 07:00. Daca asta nu se poate, masura cu bariera e una normala.

    Sa vezi la Cora Lujerului cate masini sunt in parcare peste noapte...

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt ar trebui sa faca parcari, nu pachete la supermarket, ca pe aici e lumea mai saraca, nu-si permite sa dea milioane pe parcare.

    RăspundețiȘtergere