sâmbătă, 5 mai 2012

Linia subtire dintre gluma si jignire

Sunt mai multe aspecte:

1. Nu stiu altii cum sunt dar eu cred ca o gluma la adresa cuiva, repetata in mod obsesiv tinde sa devina jignire. Enough already! Exemplu: glumele referitoare la faptul ca obisnuiesc sa fac poze la diverse iesiri, excursii, evenimente. Wadda ya want? I like to be able to remember 'shit'. Daca tie iti place sa treci prin viata fara sa lasi vreo urma sau fara sa arunci din cand in cand o privire inapoi, e treaba ta. Da, tu, genul de om pentru care nimic nu are valoare, totul se consuma bulk and you take it for granted. Sindromul pepsi-cola: inainte de 90, cand era greu de gasit, avea un gust nemaipomenit. Acum cand e pe toate drumurile, toata lumea il bea ca pe apa.


Revenons à nos moutons: da, e gluma o data, de doua ori, de noua ori, dar ... enough already! Daca nu-ti place: go hang out with somebody else!

2. Jignirile servite cu titlul de gluma. Unii dintre noi stiu sa faca diferenta, asa ca nu te mira data viitoare cand de evitam. Stim ce faci.

3. Daca in mijlocul unei serii de glume te-ai trezit brusc ca te simti ofensat, spune-le si celorlalti. Nu sari ca boul (sau ca vaca) la gatul oamenilor, acuzand in stanga si-n dreapta.

4. Jignirile sunt ca golurile: unele sunt clare ca lumina zilei, altele sunt ca ala al lui Dorinel de la Euro 96 din meciul cu Bulgaria - it takes a trained eye to spot them. Nu-s toate evidente, din perspectiva cuiva care le livreaza fara sa vrea. De exemplu, daca iti spun ca ai calcat in rahat de caine - teoretic asta nu e jignire, but hey - maybe you're weird special different si te simti jignit.

5. O specie enervanta: cei care se prefac ca nu gusta glumele in ideea de a-si crea o imagine de oameni superiori celorlalti, pulimii. Nu ba, ceea ce va creati voua insiva este o imagine de assholes. There, I said it!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu