duminică, 5 iunie 2011

Eternele guri de canal

Am trecut ieri pe centura de nord-est a Bucurestiului si de data asta am mers pe banda 1 (vorbeam la telefon). La un moment dat mi-am dat seama ca sunt cam multe guri de canal si, desi nu sunt ca cele din oras unde nivelul capacului este MULT mai jos (sau mai sus cateodata) decat cel al soselei, erau totusi deranjante.

Acuma stau si ma intreb - ce cauta gurile alea de canal acolo? Hai, scuza cu strazile facute cand orasul era mic ... o stiti? Bine, atunci v-o spun: cica atunci cand s-au facut strazile, orasul era mai mic iar gurile de canal veneau in afara strazii. Apoi, cand s-a marit orasul si implicit a crescut traficul, prin largirea strazilor s-a ajuns ca gurile de canal sa pice pe banda 1 (sau 2, sau 3, in functie de cat de mult si cum s-a largit strada). Deh, minti inguste - or fi crezut ca lumea ramane la fel si peste mii de ani (aceleasi minti inguste care au facut drumuri nationale PRIN localitati).

Deci, dupa cum spuneam - hai, ca in oras mai merge scuza asta, dar pe centura, unde nu e tzipenie de casa pe o raza de ... ? Acolo cum au ajuns gurile de canal?  

2 comentarii: