vineri, 5 noiembrie 2010

Cavaleri pe doua roti

Ii vedem din ce in ce mai des pe soselele patriei. Zumzet ca de albina, in departare, ori monstru care rage infricosator sau chiar rafala de mitraliera. De la chopper la enduro, de la cruiser la superbike, motoarele au inlocuit armasarii cavalerilor din vremurile de demult, adunand intre roti sute de cai putere.

Imi imaginez cata adrenalina poate genera o cursa cu un astfel de bestie chiar si la un 80km/h. Spun imi imaginez pentru ca nu am incercat niciodata, singurele experiente care se apropie de asa ceva fiind mersul pe bicileta si incalecatul pe un un chopper cu motorul oprit. Desigur, cand spun "se apropie" ma refer la ceva gen distanta de la Pamant la Luna :)))

Cavalerii din zilele noastre au inlocuit armurile cu geci de piele, casti, cotiere si alte accesorii dar campul de batalie a ramas cel putin la fel de periculos. Drumurile proaste sau soferii agresivi ori inconstienti pandesc la tot pasul.

Nu incerc sa-i ridic in slavi pe motociclisti, intrucat printre ei sunt inca multi care nu au inteles cu ce se mananca acest cavalerism al prezentului. Dovada si numeroasele accidente de care se fac vinovati. Spun doar ca acolo, pe doua roti senzatia de libertate si explozia de adrenalina vin cu un pret mult mai mare. Ma intreb oare ce s-ar intampla daca miile de calareti pe doua roti dintr-o tara cum e Vietnam, s-ar muta pentru o zi pe strazile din Bucuresti...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu