luni, 1 noiembrie 2010

Corporatism de Starbucks...

Deci dupa cum spuneam... Am trecut azi pe la orele amiezii, pe langa/prin Starbaxu' de la Plaza, unde din cand in cand ma mai droghez cu cate un Caramel Macchiato. Azi n-am luat nimic (aveam 3 in 1 de acasa, ca tot omu' care s-a saturat de pisoarca de cafea de la automatul din sala de mese) ci doar am aruncat o privire pe la mese, in timp ce asteptam doi colegi sa-si ia portia de cofeina (sau suc de portocale, dupa caz).

De fiecare data cand trec pe acolo, vad cam aceleasi tipuri de oameni. Unii sunt imbracati la costum, sau cel putin poarta un fel de casual business, altii sunt in tinuta ... sa-i zicem metrosexuala.

Dar sa va spun despre cei din prima categorie. Cei mai multi sunt de la multinationalele (sau corporatiile) din cladirea de birouri de vizavi; isi beau cafelele in timp ce butoneaza la laptopuri (sau mai nou la iPad - chiar azi era unu' cu o scula de-asta, afisat la vedere ca sa-l vada tot taranu' de capitala, care nu-si permite un astfel de gadget) sau sorb din tigara in timp ce barfesc cu cei de la masa, vreun coleg de birou sau vreun sef mai al dreaku.

Sa nu va inchipuiti ca astia de barfesc sunt cumva vaslasi sau negri pe plantatie. Nuuuu ... par genul de sefuleti mai mici ale caror pauze de masa sar bine de o ora si care vin la Starbax doar ca sa-si reincarce bateriile pentru o noua repriza cu ai de deasupra sau ai de dedesubt (la faza asta am avut in minte imaginea atasata).

Personal nu am trecut pe acolo dimineata dar aud ca sunt unii care vin de la prima ora, comanda o cafeluta si apoi baga o repriza de working from home ... pardon, from Starbax (adica WFS).

Va mai amintiti post-ul cu opinia publica? Ei, astia sunt unii din aia despre care vorbeam acolo. Ce sa le faci, oameni amarati si ei... Eu le zic totusi asa: bah, daca va permiteti sa treceti zilnic pe la Starbax, sigur castigati prea mult si munciti prea putin.

Later Edit: stiu, suna a romanism ce fac, dar scenariul descris mai sus chiar face nota discordanta cu ceea ce se intampla asa, in general, pe la noi prin tara. Da, poate americanii sau occidentalii fac asta in mod curent (WFS), dar deocamdata nu am ajuns la nivelul lor (de competenta, de civilizatie, de ce vreti voi) ca sa ne petrecem zilnic ore in sir la Starbax. Mai e si vorba aia: ce e mult strica ;)

2 comentarii: