miercuri, 3 noiembrie 2010

Ploiesti-Bucuresti si retur - viata intre doua orase (partea a II-a)

Uite ca a venit si noiembrie, cu ceva mai multa racoare, ploaie si de vreo cateva zile si ceata. Nu mai este mult pana o sa vina si zapada si ma gandesc cu groaza ca iar o sa-i ia prin surprindere pe ai nostri edili. Adica pentru noi, nefericitii care ne petrecem ceva timp pe drumuri va fi un cosmar.

Anul asta sunt insa hotarat sa-mi iau cauciucuri de iarna. Nu mai vreau sa risc niste drumuri Ploiesti-Bucuresti si retur cu gume de vara, ca anul trecut. A fost fun, dar sa nu exageram :)

Dar sa revenim ... deci s-a asternut ceata. Imi plac la nebunie noptile cetoase de toamna. Imi dau o senzatie de lniste. Imaginea valurilor de ceata in lumina farurilor, vazuta de la caldura din interiorul masinii, este bestiala. Imi doresc un aparat foto mai performant pentru a suprinde aceasta imagine, care, pe bucati de drum cu padure in stanga si in dreapta cum sunt vreo 3-4 intre Bucuresti si Ploiesti, devine de basm.

Motorul toarce usor, gumele musca din asfalt cu un fosnet usor infundat, valurile de ceata se succed intr-un ritm ametitor iar muzica se aude in surdina. Las putin geamul jos ca sa simt racoarea noptii de noiembrie si sa las fumul de tigara sa iasa. Merg mai departe in noapte ... GPS-ul ma anunta ca ma apropii de destinatie. Inca doua-trei curbe si sunt acasa. O ora si ceva mai tarziu ma apuc sa pun pe hartie impresiile unei noi zile petrecute in parte pe drum, inainte sa se destrame in negura noptii. Noapte buna, copii :)

L.E.: ziua de incheie cu o Corona rece si un meci prost din Champions League. Una calda, una rece (vorba vine).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu