joi, 28 octombrie 2010

Bucurestenizarea Ploiesti-ului

Adica cum? Uite asa, bine. Urbea X a lu' nea Caragiale incepe sa semene din ce in ce mai mult cu "Bukalele". La partile proaste, bineinteles. Doar nu va gandeati ca s-a apucat Volosevici sa faca vreun "Pasaj Basarab" sau sa sape vreo linie de metrou. Apropo, Volosevici e actualul primar al Ploiesti-ului (nu stiam, dar am aflat de pe Wikipedia, manca-o-ar tata de desteapta!).

Deci lucrurile stau cam asa:
1. Nu prea mai e loc de parcare pe la hyper/super marketuri. S-a dezvatat taranu' ploiestean de cumparaturi la piata/aprozar/Hale, buticu' sau taraba din colt.
2. Manevre de tipul perversa ca pe Bucuresti in trafic: nu se mai semnalizeaza, se ocoleste coloana, se taie fata fraierului care merge doar cu 60 in localitate, etc. Bine macar ca traficul nu e aglomerat (incaca in jungla aia de Bucuresti. 
3. Locuri de parcare pe langa bloc se gasesc din ce in ce mai greu. Tot taranu' (ala ploiestean, desigur) si-a luat cate o rabla din 1900 toamna pe acelasi principiu snob si mojicesc inventat de vecinii din Bukale, mosule: "ala de ce sa aiba si eu nu?" Ce conteaza ca n-are ce manca; trebuie neaparat sa ocupe un loc in fata blocului, ca doar are dreptul, nu?
4. Vecinii de mai la sud s-au invatat sa-si faca cumparaturile la Carry Four (sau Carry 4 - cum pronunta un american ratacit prin partile astea acum ceva vreme) in Ploiesti. Deci, daca in timpul saptamanii de-abia gaseai loc de parcare la mai putin de 1 km de cosmeliile cu carucioare, ei bine, in week-end trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap ca sa gasesti un 2 metri patrati unde sa-ti lasi bolidul.
5. Cica bucurestenii s-au apucat sa cumpere case/terenuri/apartamente in partea de sud a orasului, care sunt oricum mai ieftine decat in Bukale, in perspectiva terminarii bucatii de autostrada Bucuresti-Ploiesti si a faptului ca oricum s-a ajuns cu relocarea din capitala la tara pana pe la Peris (mai e o aruncatura de bat pana la Ploiesti, WTF!)

Deci, cum spuneam, am reusit sa preluam partile rele din realitatea bucuresteana de zi cu zi. Ca daca le-am fi luat si pe alea bune, poate nu locuiam, ca intr-o/un oubliette (nu ma faceti sa va trimit iar la dictionar :)) intr-un cartier de manelisti cu maxim 8 clase, care tocmai au descoperit messu' (dar tot nu stiu ce e aia feisbuk) cu care, ca om cat de cat civilizat n-ai cum sa legi doua vorbe pe vreun subiect, altul in afara de (poate) criza economica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu