luni, 18 octombrie 2010

La maladie du lundi

Zisa si "Monday Morning Sickness" (MMS) sau, pe romaneste "Boala Zilei de Luni" este o chestiune cat se poate de serioasa si de reala.

Conform Webster's Online Dictionary, MMS-ul se refera la ... sa-i zicem "starea de bolanzeala" care apare atunci cand un individ se intoarce la muncă după una sau doua zile de odihna.

Cei de la Comedy Central s-au apucat sa extinda definitiam astfel incat sa includa si:
- orice discomfort, cum ar fi mahmureala sau lenea pura, care face un om sa nu vrea sa mearga la munca in dimineata zilei de luni, şi
- absenteismul general sau incetineala, observate la locul de munca in fiecare luni dimineata. (Sursa: The Daily Star)

Spre deosebire de americani (unde vaslasul de rand trebuie sa "punch in a timecard"), la noi, in Romania un individ cu "maladia" respectiva e un pic mai greu de observat, in functie, bineinteles si de specificul jobului. Cei mai favorizati sunt, bineinteles sefii, care pot veni oricand mai tarziu la birou, putini fiind cei care le-ar contesta motivele intarzierii, inventate ca sa acopere de fapt "maladia".

Altii, oarecum mai cinstiti, isi iau zi libera in momentul in care "maladia" devine mai acuta. Bine, si aici pot aparea discutii, mai ales daca "bonlavul" este o persoana care nu ti-ai dori sa lipseasca de la birou, fie pentru ca esti seful lui si daca nu vine esti "screwed", fie pentru ca ar trebui sa-i tii tu locul, caz in care ai fi si mai "screwed".

Acum stau si ma intreb oare cat impact a avut "maladia" asta asupra instalarii automatelor de cafea in firme. :)

Un comentariu:

  1. ha!...mon amis...la tine e..."la maladie de tout semain"...bonjour...court...velour...manicourt...toujour..:))
    ze germainetor

    RăspundețiȘtergere