miercuri, 20 octombrie 2010

Dobitocii soselelor

Sunt un "abonat" al bucatii Ploiesti-Bucuresti a DN1, partial din propria alegere si restul fortat de imprejurari. Am parcurs drumul asta de mai multe ore de cate fire de par au unii in cap. Stiu fiecare denivelare, fiecare groapa si bineinteles fiecare trecere de pietoni. Am facut drumul asta in toate anotimpurile si pe toate tipurile de vreme, inclusiv zapada (cu pneuri de vara).

In timp, am inceput sa fiu atent si la alte detalii, cum ar fi acel grup de soferi pe care eu ii numesc "dobitocii soselelor".

Sunt mai multe categorii aici:
1. TIR-istii (cu cruise control) - sunt aia care circula cu viteza de 90 km/h atat in localitati (unde limita legala este de 70 km/h) dar si in afara, unde limita este de 100 km/h. Pentru ei nu conteaza ca e trecere de pietoni, ca e noapte, ca ploua, ca pe banda 2 este alta masina cand ei incearca sa depaseasca ceva stationat sau care merge mai incet pe banda 1.

2. Logan-istii - frustrati veniti probabil de la Dacia 1300, Trabant, sau altele similare si care isi inchipuie ca si-au luat racheta. Check this out: merg cu 100 km/h in afara localitatii. Din spate vine unu' un pic mai tare ca mine. Ce masina are? Coincidenta: Logan!!! Bine, mai sunt si alte categorii similare, adica cei care au: Skoda Octavia, VW Passat, VW Golf sau Opel Astra Classic. Macar ale astora sunt un pic mai rasarite dar totusi ...

3. BMW-istii - nu toti, ci doar aia cu masini din 2005 or below, cunoscuti si sub denumirea de coca... lari. Adica mai exact din alea facute intr-o era cand notiunile de siguranta rutiera erau un moft. Multi din ei sunt tarani cu 4 clase care au muncit sau "muncit" prin alte parti ale lumii. Astia-s mai periculosi decat cei din categoria anterioara, intrucat masinile lor sunt ceva mai vioaie, direct proportional cu inconstienta lor (a se vedea numeroasele accidente cu astfel de masini).

4. Pitzi cu SUV - de obicei blonde, cu buzele "tunate" si cu balcoanele asisderea. Masini luate pe valuta forte (ciocanul libanez pentru cine stie bancul) si road awareness cat un melc.

5. Atotstiutorii - adica aia care sunt ferm convinsi ca stiu dinainte urmatoarele 5 "mutari" ale adversarului (ca campionii de la sah) si actioneaza ca atare. La ei semnalizarea e optionala, iar miscarile de depasire a masinii din fata cat mai ostentativ de bruste (ca sa vada amaratul din fata ca l-a facut sa piarda timp pretios si ca l-a mai si enervat pe deasupra.

Daca mai stiti si voi alte categorii, let's hear it. Noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu