vineri, 15 octombrie 2010

Opinia publica? Care public?

Ma uitam ieri pe Youtube la o emisiune trasa de pe TV, in care fusese invitat ala cu "perversa de pe Tg. Ocna". Zic: ia sa vad ce mai scoate asta din el... Ma uitam atat la personaj cat si la ceilalti din emisiune, inclusiv la formatia care canta, incercand sa studiez comportamente, body-language & stuff, ca un "amateur" care a vazut recent seria "Lie to me".

Incet-incet, mintea a inceput sa-mi alunece catre toti cei care apar prin tot felul de emisiuni si isi dau cu parerea despre una-alta si despre orice. La un moment dat zic: cand naiba s-a format grupul asta sau hai sa-i zicem chiar clasa sociala care se crede "opinia publica"? Da, e un grup, format in mare parte din oameni din capitala (dar nu numai), cu venituri peste medie, care isi inchipuie ca ce vad ei zilnic pe strada e de fapt ceea ce se intampla in toata tara si ca sunt "aware" de tot ceea ce se intampla in jurul lor.

Eu cred ca oamenii astia traiesc de fapt intr-un fel de lume a lor si daca ii duci undeva intr-un orasel sau intr-un sat oarecare, in 2 zile se apuca de fumat or something, de neadaptati ce sunt. Sunt genul ala de oameni care nu sunt in stare sa faca diferenta intre o gasca si o rata (scuze, dar n-am diacritice azi). Si apropo de asta, ca sa dau si un exemplu: aia de participa la "Serviti, va rog" sunt din aceasta categorie. La fel si aia care se duc la munte doar pentru ca e la moda, ca asa fac altii ... sau de ce sa profite de munte doar altii, ce eu n-am masina?

Revenind la Targu Ocna - Morar ala sau cum il cheama, incerca din rasputeri sa-i transmita personajului niste mesaje pozitive, dar senzatia de superioritate dadea pe afara din el, de multa ce era.
Nu-i iau apararea personajului, dar ma intreb cine naiba e Morar si ce il facea pe el sa se creada superior aluia si mai ales sa o si arate? Astia-s oamenii care se erijeaza in opinie publica pe la TV si care, alaturi de stirile gen "Libertatea" si filmele dedicate unei anumite nationalitati conlocuitoare, ma fac sa stau departe de televizor.

2 comentarii:

  1. Exista oameni care cred ca daca au trecut de coltul strazii , au trecut granita la Ruse sau au trecut deja de la o femeie la alta sunt atotstiutori , toba de experienta si intelepciune, le-au vazut pe toate si viata lor curge de acum inainte numai pentru a impartasi si impune parerea lor.

    RăspundețiȘtergere