joi, 16 decembrie 2010

Despre barbati (partea a II-a)

Cred ca nu se poate vorbi despre barbati fara a pomeni si despre chestiunile care au generat zicale gen women ... can't live with them ...

Deci este vorba despre incercarea noastra (esuata dupa parerea multora), a barbatilor, de a intelege femeile si despre ceea ce unii le-ar numi problemele noastre cu ele.

Stati (femeile), nu va umflati inca in pene pentru ca asa cum noua ne e greu (sau foarte greu) sa va intelegem in complexitatea voastra, asa va e si voua aproape imposibil sa percepeti sau sa procesati simplitatea noastra. Si matematic vorbind, este mai putin fericit (ca sa nu zic altfel) ceea ce vi se intampla voua.

Unora dintre femei le place sa se joace cu sentimentele barbatilor. Sau daca ar fi sa reformulez, as spune ca multora dintre femei le place sa se joace cu sentimentele barbatilor atunci cand acestia le par slabi, nehotarati, etc. Din fericire pentru noi, ca niste fiinte orgolioase si razbunatoare ce suntem, unele dintre acele femei se ard (in sensul neplacut al cuvantului), ajungand sa-si petreaca viata intr-un mod nefericit alaturi de tipul de barbat opus celui descris un pic mai sus. Payback is a bitch! Go for it, man! :))

Si mai e o chestie pe care femeile nu par a o percepe inca: unii dintre noi reactioneaza la dezamagirile provocate de cele descrise mai sus fix ca in zicala what doesn't kill you makes you stronger. Adica te face mai stabil emotional, poate si mai hotarat, sigur pe tine, mai matur...

Contrar parerii multora, noi barbatii avem pe cap tot felul de fears (si nu ma refer aici la chestii legate de relatia cu femeile). Da, poate pare incredibil dar le avem. Frica de a ramane fara un venit stabil si de a nu fi in stare sa sustii o familie. Teama de a nu i se intampla ceva rau cuiva din familia al carei cap esti. Frica de a nu ti se naste un copil cu probleme. Si lista poate continua...

Va urma...

4 comentarii:

  1. Unele femei habar nu au ce vor. La fel, unii barbati. Mai bland spus, unii oameni (care) provin din familii nefericite nu au un model clar a ceea ce vor, mai ales in dragoste. De aceea incearca diverse variante si vad rezultate.
    In functie de asta, evolueaza. Sau nu, repetand acelasi sablon nefericit.

    eu inteleg evolutia in urma unei suferinte ca avand doi poli:
    -am grija de mine; nu o sa mai sufar repetand nenorocitul asta de tipar
    -cunosc suferinta, nu o voi mai provoca.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar perspectiva unei femei. Barbatii nu se pot abtine sa nu repete tiparul. Sau se fac ca nu-si dau seama.
    Totusi, mi-e greu sa cred ca sunt atatea femei care provin din familii nefericite. Sunt prea multe ... But then again, asta e parerea unui barbat. Si cred ca ai citit ce am scris despre noi, astia simpli :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si femeile la fel. Ani in sir, din pacate, repeta aceleasi alegeri nefericite. E greu sa iti reprogramezi vechile mizerii din minte, dar se poate. Sunt diverse metode (terapie, NLP...si mai sunt si altele).

    Familiile sunt nefericite pentru ca se intampla ce scrii tu in articol. Dar orice are solutie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca nu scriu numai tampenii pe blogul asta :)

    RăspundețiȘtergere