luni, 28 martie 2011

Povestiri dintr-o tara bananiera (I)

Se da tara X, aleasa la intamplare, de pe un continent oarecare. Bine, nu chiar la intamplare. Trebuie sa fie o tara bananiera, nu de orice fel.
De ce e tara X o tara bananiera? Pei pentru ca majoritatea coplesitoare a lucrurilor care functioneaza intr-o tara civilizate, nu merg in tara X.

In tara X nu sunt drumuri. Adica din alea ca prin tarile civilizate, cu 2 benzi pe sens, cu banda (sau benzi de urgenta) si care nu trec prin zeci de sate la fiecare 50 de km. In tara X nu s-a auzit inca, in secolul XXI de bretele, de condus calm, fara sa dai flash-uri sau claxoane la fiecare 5 metri. Si nici de jonctiuni care nu iti fac test de amortizoare la masina sau de sosele fara pamant pe ele, de la tractoarele care ies direct de pe ogor.

In tara X cei de la varf au obrazul gros. Atat de gros incat nu se rusineaza nici macar atunci cand trebuie sa vina altii ca sa arate cu degetul coruptia, pentru ca ei sa miste un deget intru starpirea ei. Atat de gros incat nici atunci cand este evident ca au comis ilegalitati grave, nu lasa capul in jos in semn de rusinare si merg mai departe pe calea tupeului obraznic.

In tara X nu vine sfarsitul lumii in 2012 pentru ca tara X este cu 50 de ani in urma celorlalte tari. Eu zic ca 50 de ani este media. Sunt atatea locuri in tara X in care daca te duci constati ca peisajul se incadreaza perfect in Evul Mediu.

Va urma

2 comentarii:

  1. Asa, si ce e de facut (la nivel personal si in viziunea ta) in acest caz, in aceasta tara, in acest (ultim... poate) ceas?
    Mai corect enuntat... ce-ti ramane de facut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu despre asta este vorba in articol. Sau nu inca ;)

    RăspundețiȘtergere