miercuri, 26 ianuarie 2011

Ploiesti-Bucuresti si retur - viata intre doua orase (partea a V-a)

Inca o zi din viata intre doua orase, inca un drum pana in capitala si retur.

Azi a fost insa o zi mai interesanta, datorita (sau poate din cauza) a doua intamplari.

1. Mai intai, dimineata, in drum spre Bucuresti, in dreptul padurii de dupa Romanesti, o don'soara (sau poate doamna - n-am verificat-o :p) facea autostopul. Doua chestii erau in neregula cu scenariul asta:
- ce cauta in dreptul padurii, la o walking distance considerabila de cea mai apropiata localitate?
- tipa era buna rau si imbracata ca o pitzi de mall.
Mintea mea perversa vine cu urmatoarea explicatie: a luat-o unu' la autostop (poate chiar din Ploiesti) iar in dreptul padurii i-a facut o propunere indecenta. Ea a zis nu, iar el a dat-o jos din masina. :)))

2. A doua chestie - seara, in drum spre Ploiesti, opresc la Petrom-ul de dupa Potigrafu. N-aveam chef dar trebuia, ca mersesem cu martorul de combustibil aprins in bord cam de la Otopeni.

Pentru ca am busonul pe stanga, m-am indreptat incet catre pompele cu servire pe partea respectiva. La una din ele alimenta un microbuz (deci nu m-am dus acolo, gandidu-ma ca pe-ala il apuca vara pana termina). La cealalta, un nene cu un Suzuki Swift vorbea la telefon. Vad o sticla cu lichid de culoare albastrie si apoi pe el cum salta capota (while talking on the phone). Si stau, si stau ... rabdator, ca un om civilizat ... dupa vreo 5 minute, boul lasa telefonul si se apuca sa toarne lichid in vasul de alimentare a tasnitorilor de spalat parbrizul. Oftez usor, cu nervii tinuti cu greu in frau si afisez o expresie neutra.

Termina de pus pisoarca si se indreapta agale spre un cos de gunoi. Revine la fel de agale si imi arunca o privire sa vada daca gesticulez sau dau flash-uri, sau ... whatever. Da sa descuie masina (credea el) - de fapt o incuiase. Trage de maner - nimic. De data asta chiar o descuie si trage de portiera. Rasuflu usurat. Aiurea - se apuca sa-si dea geaca jos inainte sa urce in masina. Se urca - rasuflu iar usurat. Aiurea - orbecaie prin masina. Intr-un tarziu porneste si calvarul se termina.

Acuma nu ca ar conta. Pe numarul lui de inmatriculare se vedea un indicativ de tara: H

Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu