marți, 8 februarie 2011

Aventuri in America - ziua a VII-a

Adica aia in care Dumnezeu s-a odihnit. Eu, pacatosul, am vrut sa vad totusi orasul Detroit, in centru, pentru ca pana acum am stat mai mult in suburbii, a se vedea si pozele facute mai mult pe acolo.


Asa ca am aranjat cu sefa :)) si am pus-o de un drum in centru.

Am dat pregatit aparatul si da-i cu poze, inca de pe freeway.  Dupa f'o ora de mers am ajuns si la locul faptei. In sfarsit, zgarie-norii aia americani de-i vedem pe la TV... ca pana acum vazusem numai case (adica vile, la noi).

Obiectiv: Renaissance Center, adica cuibusorul de nebunii al alora de la General Motors (baietii aia de fac masinoaiele alea mari - pick-up truckurile si Viper-ul, si Corvette-ul, s.a.m.d.).

Ghinion de nesansa: era cam inchis peste tot cladiroiu' dar tot am apucat de ne-am pozat pe ici pe colo. Ba inca am prins si niste decoruri misto: cu raul Detroit si cu orasul Windsor, de pe malul canadian. Pacat ca Renaissance Center asta era mai mult un Inmormantare Center, semn ca a fost lovit puternic de criza... Dezolant, nu alta. :((

Apoi o luaram frumos cu People Mover-ul - un fel de trenulet/metrou suspendat care intra si prin cladiri si te da roata de vezi tot centrul orasului.

Ei, va spusei ca am pornit la drum in ziua in care Al de Sus s-a odihnit... asta n-a ramas fara urmari. Mai nene, cand mai aveam vreo 15 metri pana in statie (care normal, era suspendata la 'jde metri deasupra pamantului), fix intr-o curba, se opreste dracovenia. In stanga se vedeau in departare zgarie nori, in dreapta la fel. In rest ... aer curat :p Deja incepuse sa miroasa a Bugs Bunny prin zona ... adica ii scapa lu' ala morcovul si intra fix in...
In fine, a venit un nene de-ala mai ca din Ferentari asa si a pornit dracovenia, dar un pic de Looney Tunes tot am bagat. Bine naibii ca nu s-a oprit pe bucata aia unde in stanga nu era decat the Detroit River.

Anyways ... dupa ce ne-am tras in poze si am facut o vizita de cateva ore la niste romani de-ai nostri cu care am mai sharuit niste stiri si bancuri de pe la noi, am pornit sa-mi iau masina, pe care o lasasem la sefa (adica f'o ora de mers cu masina pana acolo, si nu asa oricum - ci pe zapada si pe gheata ca sticla pe ici pe colo).

Am luat-o si cand sa ies de pe straduta, ma puse naiba si iau de volan stanga, in fata, in loc sa dau cu spatele. Ei ... acolo am ramas cu gandacul ala de Nissan Versa.
Pana la urma tot sefa m-a scos, dar nu inainte sa ma traga in f'o 12 poze, facute asa, in rafala si cu ras in hohote. :))) Deci, fratilor, duminica e pentru odihna, ok?



Motor City
 


Trenuletul groazei - The People Mover



Windsor, Ontario (Canada) vazut din Renaissance Center, Detroit
 

Detroit Princess pe raul Detroit
Downtown Detroit - oras american, de la mama lui

9 comentarii:

  1. Paulie, ti-am mai spus: Criza s-a incheiat in America de mult. Vorbesc acum de industria de masini. Numai ca noi am ajuns in Detroit in jur de 4 PM Duminica si se cam inchisese totul prin turnurile alea. Plus ca tururile oficiale sunt de luni pana vineri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai in cazul asta oamenii aia de la Renaissance Center ar trebui sa dea cu un parfum ceva, ca sa dispara izul de criza (vorbesc la figurat, acum). Nu stiu, sa mai puna niste beculete, ceva, sa para mai viu locul ala :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca aproape toate magazinele si restaurantele erau inchise... Du-te si tu vineri. Nu inteleg de ce nu le spui ca vrei sa pleci la 1 sa fii acolo la 2. Ca daca pleci la 1 e OK. Te poti duce mai devreme dimineatza. Sunt sigura ca nu o sa spuna nimeni nimic. Si turul e gratis.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa, ca mai sunt si altele pe lista, decat Renaissance Center. Numai sa ma mai cheme americanii :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Așa erau și prin Cincinnati, multe spații comerciale cu afișe "de închiriat" prăfuite. S-o fi încheiat criza în scripte, da' mai e de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine, probabil si noi ne aflam in 2 din orasele cele mai afectate de criza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai fratilor... Erau inchise ca era DUMINICA DUPA-AMIAZA. Chiar nu pricepeti ca se incheiase programul pe acolo?!? Nu mai cainati America de pomana ca nu e cazul! Criza e sfarsita in industria de masini, toata lumea isi vede de treaba, se dau iar bonusuri, cresc salariile, te suna recrutarii fara sa-ti postezi CV-ul, ce mai vreti sa ma mai spun?!? Daca nu se mai iveste cine stie ce nebunie cum a fost criza financiara in Sept. 2008, o sa fie o crestere mica dar continua.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tu zici de industria auto, dar mai sunt si altele, remember? Nu uita ca "cei 3" inca sunt in pierdere.
    Si nu cred ca acum treaba sta cum era inainte de criza. Sau ca va mai fi vreodata ca atunci. Va fi ceva ca dupa chestia din septembrie 2001.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Rili"? Care sunt in pierdere? "Italienii" de la Chrysler? Si s'avem pardon dar Michigan reprezinta Industria de masini care a fost cea mai lovita. Daca astia isi revin pentru Michigan e tot ce conteaza. Plus ca se dezvolta industrii noi (in Michigan).

    RăspundețiȘtergere