duminică, 20 februarie 2011

Schiphol - CDG 5-0

Aeroportul din Amsterdam e mai bun decat cel din Paris pentru ca poti ajunge mai usor si mai repede de la o poarta la alta, de la un terminal la altul.

Aeroportul din Amsterdam e mai bun decat cel din Paris pentru ca e mult mai aerisit. Cel putin la figurat (dar tind sa cred ca si la propriu).

Aeroportul din Amsterdam e mai bun decat cel din Paris pentru ca la olandezi e mai subtire cu grevele decat la francezi.

Aeroportul din Amsterdam e mai bun decat cel din Paris pentru ca acolo nu trebuie sa astepti 20 de minute un autobuz care, pentru a ajunge la terminalul alaturat, te ocoleste pe dupa tot aeroportul.
Aeroportul din Amsterdam e mai bun decat cel din Paris pentru ca acolo angajatii nu sunt nesimtiti si nepoliticosi ci isi fac treaba in loc sa cante si sa se tina de glume cu colegii in timp ce calatorii asteapta cu infrigurare un shuttle care nu respecta programul nici cat autobuzul 126.

Inainte, imi placea aeroportul Charles de Gaulle. A fost primul aeroport strain in care am pus piciorul si al doilea ca numar de vizite, dupa cel din Otopeni. Acum nu cred ca vreau sa mai trec pe acolo...  Daca faceti escala in drum spre alte zari, evitati CDG! Dealtfel cred ca multi fac deja asta, avand in vedere ca gradul de umplere a avioanelor pe ruta Detroit-Paris este mult inferior celor care fac cursa intre Detroit si Amsterdam.

6 comentarii:

  1. Sa iti mai dau cateva motive:
    6. AMS are mai multe lounge-uri, la fel de aproape/departe de porti ca si CDG sau FRA.
    7. La iesirea din AMS dai de Schiphol Plaza, un mall cu foarte bun gust si cu multe magazine utile. Inainte de plecare sau la sosire, poti face last-minute shopping la preturi normale (de Olanda)
    8. Statia de tren de la AMS e 100% integrata in sistemul feroviar, cu trenuri la fiecare 5 minute catre orice directie din Olanda
    9. In AMS toata lumea vorbeste engleza, fata de CDG unde francezii o tin numai pe limba lor.

    Cand vrei sa mergi in SUA data viitoare si vrei un itinerar bun, intreaba si tu mai din timp :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja incepe sa arate ca un scor de rugby :)))
    Adevarul este ca am o oarecare simpatie fata de tot ceea ce este francez, din mai multe motive (n-are rost sa le enumar).
    Si, recunosc, aveam o oarecare retinere fata de tarile in care se vorbesc alte limbi decat romana, engleza sau franceza.
    Dar ... da, ai dreptate :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si sa dam francezului ce-i al francezului, sa recunoastem cateva chestii:
    1. Parisul e mai fain ca Amsterdam, asa ca CDG ia un punct
    2. Din CDG poti zbura in mult mai multe destinatii decat din AMS. exemple: India, Mauritius, Seychelles, America de Sud...

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa, asa! :)))
    Si...
    3. Ai mai multe sanse sa auzi lumea vorbind romaneste pe CDG decat in AMS :p

    RăspundețiȘtergere
  5. CDG sucks ! de 2 ori am avut escală acolo, de 2 ori am avut belele. Ca să nu mai zic de idioțenia unui nou control corporal deși n-ai ieșit din zona securizată, de autobuzul ăla cretin, de traversat 5 terminale în 20 de minute pe jos, de închis ușa avionului după mine (nu că m-ar fi așteptat, da' am sprintat :-D) și idiotu' care vroia să se uite în bagaje deși pierdeam avionul, de verificarea boarding-passului ÎN AVION de către copilot (WTF).

    RăspundețiȘtergere
  6. Am bifat si eu cateva din astea ;))
    Din pacate am avut de-a face de vreo 8 ori cu CDG.

    RăspundețiȘtergere