duminică, 20 februarie 2011

Ce mai e nou prin Ploiesti

Ploiesti-ul nu e un orasel oarecare din Romania. Nu stiu ce spun statisticile insa eu cred ca la ora actuala este cel mai industrializat oras din tara.

Ploiesti-ul atrage investitii, spre deosebire de nenumarate alte orase. Si imi permit sa citez de pe un site:

"După companiile Unilever şi Lufkin Industries, pe raza parcului logistic Ploieşti West Park urmează să apară alte două firme din Statele Unite. Este vorba despre Toro Inc. - care a achiziţionat 7 hectare, pentru a construi cu 102 milioane de dolari o fabrică de echipamente pentru irigaţii, grădinărit, terenuri de golf etc. şi de Honey Inc., o companie specializată în produse de fricţiune (discuri de ambreiaj, plăcuţe de frână, discuri abrazive ş.a.m.d.). Cu ultima societate încă se poartă negocieri, pentru o suprafaţă de 7 hectare. Semn că investitorii din SUA sunt mulţumiţi de fabricile construite în Prahova şi de forţa de muncă. Drept urmare, dau referinţe pozitive altor firme americane şi ne scutesc de o promovare, pe care România nu a fost niciodată în stare să o facă la un nivel acceptabil."

"Primaria Ploiesti a alocat Teatrului Toma Caragiu aproximativ 108.000 de euro pentru o serie de investitii ce se vor face anul acesta."

"Alinso Group va deschide în 2011 primul terminal de cale ferată Inter-Modal din România, Euro Gate Terminal Ploieşti, investiţia totală fiind de 7 milioane de euro."

"La ultima şedinţă a Consiliului Local Ploieşti a fost probată lista investiţiilor din acest an a Clubului Municipal Sportiv. Printre acestea se numără şi câteva reparaţii realizate la Hipodromul din Ploieşti."

"De săptămâna aceasta, la Ploieşti, vor începe lucrările pentru amenajarea unui cinema caffe în cadrul actualului cinematograf Patria. Noua sală de cinema va avea între 60 şi 70 de locuri şi va fi dotată cu aparatură digitală."So totusi, in Ploiesti lipsesc multe. Nu revin la discutia in care spuneam ca imi lipsesc prietenii (majoritatea lor fiind in Bucuresti) ci mentionez doar cateva chestii deranjante:
- la mine in cartier nu s-a auzit de Facebook; nu ma mira foarte tare. E un cartier muncitoresc, unde sunt putini cei cu studii superioare;
- atitudinea de om mai de la tara a multora. WTF people ... be proud!
- modul de socializare: seminte in fata blocului sau stat la TV in loc de mers la munte sau iesit seara in oras.

Una peste alta, parca tot as vrea sa ma mut inapoi la Bucuresti.

In all fairness: imi place la nebunie faptul ca atunci cand e de mers la munte am 60 de km avans fata de termitele de mai la sud, iar la intoarcere, scap de aglomeratie mult inaintea lor :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu