luni, 28 februarie 2011

Tase Cherastase - SeFeu metaforic rural

Tase Cherastase e tractorist. Si e foarte mandru de asta. Zi de zi isi conduce tractorul pe la el prin comuna, cu 10 km la ora ca sa-l vada toate muierile din sat.


Dar Tasica n-a fost tractorist toata viata. Nuuu ... La inceput a fost baiat bun la toate. Adica mai dadea cu matura prin parcul de tractoare, mai freca cu carpa o roata, un far... Deh, ce altceva sa faca, daca nu se pricepea mai deloc la tractoare.

Dar intr-o zi, lui Tase i-a suras norocul. S-a eliberat un loc de tractorist. Adica ceea ce Tasica isi dorise din totdeauna si de la atata asteptare ajunsese sa creada ca nu avea sa i se mai intample niciodata. Ceea ce Tase nu stia insa, era ca locul ala era liber pentru ca nu-l vroia nimeni si nu ca si-ar fi insusit el cine stie ce cunostinte tractoristice. Adica toti ceilalti erau deja soferi de limuzine si nu vroiau nicicum sa mai vada tractoare in viata lor.

Deci Tase e acum tractorist. Pentru el asta e apogeul carierei sale. Si de acea este mandru. Atat de mandru incat isi inchipuie ca poate avea orice muiere de la el din sat.

Cu toate ca in realitate lucrurile nu stau asa, Tasica al nostru mai are din cand in cand bafta si mai gaseste pe cate o tzatza Leana care sa puna botul. Deh, asa e la tara... Mai iegzista si lume cu vederi inguste.

Ce mai conteaza ca Tasica nu are prea multa minte si ca de-abia leaga doua vorbe, sau ca din cand in cand are false izbucniri de vitejie? Tase e rege. Adica regele tractorului pe care il conduce. Eheeee, de-ar sti tzatzele ca la CeAPeu mai sunt altii mai mari ca Tase si ca sterg pe jos cu el de cate ori au ocazia, asa cum si Tasica sterge acum cu ala de i-a luat locul la shmotru...

4 comentarii:

  1. Huh?!? Asta e varianta ta de "Tanase Scatiu"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ntz. E o poveste inspirata din realitate. Realitatea cruda a zilelor noastre :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu ma simt uneori un fel de tase. Observ cum primesc cu usurinta "contracte" pe care altii nu le vor si ma bucur nespus, ulterior insa apare cineva si-mi da peste nas "trebuia sa ceri mai mult".
    Sau era vorba despre altceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bingo! Este vorba despre un pic cu totul altceva :p

    RăspundețiȘtergere