miercuri, 2 februarie 2011

Despre barbati - partea a III-a

La cererea publicului, revenim cu un subiect mai putin plictisitor decat serialul despre aventurile in America. Si o facem in style, trecand la clasificarea barbatilor.

Ca si in cazul femeilor, este vorba despre o clasificare ... sa-i spunem raw, in sensul ca nu prea exista barbati care s ase incadreze intr-o singura categorie.

Barbatul familist (tip A) - este cel care probabil se insoara doar pentru ca asa trebuie desi nu-l incanta ideea. In timp se transforma dintr-un animal de prada, intr-un motan de casa, gras si chelios, care pe deasupra mai e si castrat (la figurat, bineinteles). Adica e ca leul in cusca - posomorat si fara sclipirea aia de animal salbatic in ochi. Specia asta este larg raspandita de exemplu in Romania.
Sa nu uit: exista si un personaj de serial care s-ar incadra in linii mari in categoria asta - Al Bundy :)))

Barbatul familist (tip B) - si asta se insoara pentru ca asa trebuie dar pe genul asta de om il incanta ideea. Acest tip de barbat nu se transforma in totalitate in motan de casa ci pastreaza si unele instincte caracteristice unei fiare. E si logic: pentru ca il incanta ideea de familie, este constient de faptul ca trebuie sa-si protejeze turma iar pentru asta are nevoie de colti si de gheare.
Cum recunosti un astfel de om? Pai de exemplu are contul de facebook plin de poze cu copiii si cu sotia. Poate chiar si poza de profil e cu un copil sau SI cu un copil sau chiar cu toata familia.
Astfel de oameni sunt de admirat - adica datorita lor merge societatea si specia mai departe, nu? Si asta desi din exterior se vede ca ar avea o viata foarte plictisitoare. NOT true!

Barbatul de cariera - asta e genul de om care nu prea se insoara. Cu o femeie adica. Pentru ca e insurat cu munca. Arde tot ce prinde, dar la final moare ca un caine - singur. Exista si exceptii, bineinteles dar in general astea genereaza categoria de femei nefericite in casnicie si care ajung sa si-o traga (si) cu altii.
Da, exista si exceptii fericite, cum ar fi barbatii care reusesc sa combine cu succes viata de familie cu cariera. Astia ori sunt al naibii de norocosi ori foarte priceputi la ambele.

Cam atat pentru azi. This should keep you busy for a while :)))

Va urma

4 comentarii:

  1. Nuuuuuu..... Ce e asta?!? Mai baga si America ziua a III-a!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee ... pai dupa ce ai cerut sa mai scriu si din astea, acum o intorci ca la Ploiesti? :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea am vazut barbati care sa isi fi pierdut "sclipirea aia" din ochisori :)
    Cu cariera, familie sau fara.

    RăspundețiȘtergere
  4. You're looking in the wrong place then.
    Eu am vazut intre multi si foarte multi. ;)

    RăspundețiȘtergere