luni, 21 februarie 2011

Cum e in Romania (pentru prietenii din State)

Am fost intrebat recent cum e in Romania, de catre prietenii din State. Adica in sensul de cum ti se pare ma, Romania, dupa 2 saptamani in America?

Pai, cum sa mi se para? Neschimbata, fata de cum era cand am plecat. La TV tot politicieni, patroni din fotbal, prompteriste care vor sa se marite, emisiuni de 2 lei cu vedete (wanna be), scandaluri cu vamesi, accidente rutiere, crime, jafuri, sinucideri.

Pe strada tot nesimtire, manevre de genul perversa ca pe Bucuresti, gropi gramada, autostrazi neterminate sau neincepute, accidente rutiere, , condus in stil canadian (adica nu vezi mare lucru in fata dar o calci pana la podea si nici macar nu clipesti), fitze si ... da, mult noroi.

La mine in cartier tot manele se asculta, lumea tot cate 2 ore sau mai mult sta prin piata, ca sa dea cu 30 de bani mai putin de cat la Carrefour pe cartofi, la frizer tot 5 lei costa un tuns (pentru barbati), taximetristii aia de la coltul strazii tot acolo sunt, netul de la UPC tot naspa merge, Ploiesti-ul tot gri a ramas iar la Bucuresti tot nu pot ajunge in mai putin de o ora, mergand legal, din cauza ca nenea Boc o lalaie cu autostrada iar pe DN1 e inflatie de sate si comune, unde nu poti merge cu mai mult de 70 (~ 45 mph).

Singurul lucru care s-a schimbat este vremea. Se pare ca zapada din Michigan m-a urmat pana aici, pana acum nu in cantitati asa mari, totusi.

Daca as putea sa iau vreo 20 dintre cunoscuti/cunoscute (alesi/alese pe spranceana) cu mine in America, m-as muta acolo si maine. Dar cum asta nu se poate, nu-mi ramane decat sa ma distrez (si cu si fara ghilimele) in Romania. Stiti cum descriau francezii la un moment dat viata in Romania - une joyeuse pagaille!  (dati cu google translate, care nu stiti franceza, dar nu din franceza in romana, ca e tradus prost, ci din franceza in engleza) :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu